eczeem - elineskincare

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ga naar de inhoud

eczeem

UW HUIDPROBLEEM & OPLOSSINGEN
Eczeem
Deskundig productadvies voor thuis

Wat is eczeem?

Eczeem (dermatitis) is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de huid er rood, droog en schilferig uit ziet en vaak erg jeukt.
Bij sommige vormen van eczeem ontstaan er ook kleine blaasjes.
Hoewel eczeem als huidaandoening gekenmerkt wordt, is het eigenlijk geen op zichzelf staande aandoening. Vaak ligt de oorzaak van eczeem bij huidirritatie, een milde allergie of ontstekingsreacties. Het eczeem is dus een symptoom van een onderliggend huidprobleem.

Hoe ontstaat eczeem?

Eczeem kan op elke leeftijd ontstaan. Jonge kinderen kunnen er last van krijgen, maar ook op (veel) latere leeftijd kan je klachten ontwikkelen.
De oorzaak van de klachten verschilt.

Eczeem kan bijvoorbeeld ontstaan door allergische reacties zoals hooikoorts of voedselallergie.
Bij irritatief contacteczeem wordt de huiduitslag veroorzaakt door blootstelling van de huid aan een (mild) irriterende stof.
Bekende boosdoeners zijn zeep, wasmiddel, sieraden, schoonmaakmiddelen en make-up. Maar ook een te droge huid, een immuunreactie of huidontstekingen kunnen eczeem veroorzaken.

Hoe zit het met zwemmerseczeem?

Ondanks de naam is zwemmerseczeem eigenlijk geen eczeem, maar een voetschimmel.
Om dit te behandelen heb je dus een schimmeldodend of -remmend middel nodig, en geen producten tegen eczeem.

Wat kan je zelf doen tegen eczeem?

Het belangrijkste advies: niet krabben! Hoe erg het ook jeukt, probeer toch om er zoveel mogelijk vanaf te blijven.
Door te krabben raakt de huid verder geprikkeld en kan er zelfs een infectie ontstaan. Er zijn jeukstillende middeltjes verkrijgbaar bij de huisarts of apotheek.

Het is ook belangrijk je huid goed gehydrateerd te houden. Dat doe je door veel te drinken, en door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken.
Pas wel op met huidcrèmes en -zalfjes uit de supermarkt of drogist. Lang niet allemaal zijn geschikt voor de eczeemhuid.

Vraag liever advies aan een huidspecialist, want die kan je precies vertellen welke producten jij het beste kunt gebruiken.
Wees ook voorzichtig met producten die bekende allergenen bevatten. Denk aan wasmiddel en wasverzachter, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Gebruik bij voorkeur neutrale producten die zo min mogelijk irriterende stoffen bevatten.

Wat kan een huidspecialist doen tegen eczeem?

Een huidspecialist kan bekijken hoe jij je huid zo goed mogelijk kunt verzorgen.
Goede hydratatie en verzorging van de huid zijn belangrijk, want daardoor wordt je eczeem minder snel actief en kan je klachten deels voorkomen. Als je de juiste verzorgingsproducten gebruikt zul je echt verschil merken!

Deze producten zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten die huideigen en huididentiek zijn. Ze zijn van hoge kwaliteit en geven je huid een rijke verzorging. Precies wat je nodig hebt voor een huid die snel geïrriteerd raak.

Ik kijk ook graag samen met je welke gezichtsbehandelingen geschikt zijn bij eczeemklachten in het gelaat. Vaak is er veel mogelijk als het voorzichtig wordt opgebouwd en de juiste producten worden gebruikt.

Heb je vragen over eczeem?

Heb je vragen over de verzorging van je huid met eczeem?
Neem gerust contact op : 056.20 28 48 of 0473.20 20 28





Terug naar de inhoud